VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
30. 4. 2024

Na različnih spletnih platformah je na voljo za poslušanje Live Blood, aktualni live plošček legendarnih heavy metalcev Tygers Of Pan Tang.

26. 2. 2024

Legendarni heavy metalci Tygers of Pan Tang so posneli live videospot za pesem Gangland, s čimer opozarjajo na prihajajoči live album Live Blood.

7. 2. 2024

Legendarni heavy metalci Tygers of Pan Tang bodo 26. aprila izdali live album z naslovom Live Blood. Tega že lahko prednaročite, medtem ko je tracklista takšna:

Stran A
Intro
Euthanasia
Keeping Me Alive
Love Don’t Stay
Gangland

Stran B
Edge of the World
Destiny
Back for Good
Only the Brave

Stran C
Paris by Air
Do It Good
Insanity (vinyl bonus track)
Fire on the Horizon
A New Heartbeat

Stran D
Slave to Freedom (vinyl bonus track)
Suzie Smiled
Hellbound
Love Potion No.9
Blood Red Sky (vinyl bonus track)

4. 12. 2023

Domači heavy/black metalci Hellsword bodo nastopili na Valhalla MUF festivalu 2024. Hrvaški festival se bo zgodil 10. in 11. maja v zagrebškem klubu Močvara, poleg Hellsword pa so zaenkrat potrjeni še Tygers Of Pan Tang, Gutalax in Nihilfer.

Festivalska vstopnica, ki jo lahko kupite tukaj, stane 40 EUR.

8. 5. 2023

Heavy metalci Tygers of Pan Tang ponujajo v posluh Bloodlines, svoj 13. album v 35 letih delovanja. Poslušate ga lahko na Spotify ali Apple Music.

24. 4. 2023

Heavy metalci Tygers of Pan Tang so v obiliki videospota razkrili single Edge of the World. Ta je del albuma Bloodlines, ki izide 5. maja.

9. 2. 2023

Tygers Of Pan Tang bodo 5. maja izdali album Bloodlines, ki bo zajemal naslednje komade:

Edge Of The World
In My Blood
Fire On The Horizon
Light Of Hope
Back For Good
Taste Of Love
Kiss The Sky
Believe
A New Heartbeat
Making All The Rules

Avtorica: Tina Urek
23. 1. 2023

Legendarni Tygers of Pan Tang so izdali single Edge of the World.

23. 2. 2022

Tygers of Pan Tang so razkrili videospot za naslovno pesem EP-ja A New Heartbeat, ki izide ta petek.

25. 1. 2022

V začetku meseca smo že poročali, da bodo angleške heavy metal legende Tygers Of Pan Tang februarja letos izdale nov EP z naslovom A New Heartbeat. Zdaj zasedba naknadno sporoča, da bo ta izšel tudi na vinilu, prednaročila pa so že tudi možna.

7. 1. 2022

Angleške heavy metal legende Tygers Of Pan Tang, pri katerih po novem delujeta kitarist Francesco Marras in basist Huw Holding, v času omejitev niso sedele križem rok, temveč so zavihale rokave in posnele EP z naslovom A New Heartbeat. EP bo obsegal dve na novo posneti starejši skladbi, Fireclown in Killers s prvenca Wild Cat, ter dva sveža komada, in sicer A New Heartbeat in Red Mist. EP naj bi izšel 27. februarja, vrstni red skladb pa je naslednji:

A new Heartbeat
Red Mist
Fireclown
Killers

13. 5. 2021

V času, ko so vsi osredotočeni na izdajo singlov in hitrega zadoščenja na Spotify ipd. pretočnih portalih, je luč sveta ugledala založba, ki je osredotočena na izdajo albumov. From The Vaults je klasična glasbena založba, specializirana za metal. Pri založbi pravijo, da obožujejo NWOBHM, power metal, speed metal in klasični pravoverni heavy metal. From The Vaults sodeluje tako z uveljavljenimi izvajalci kot tudi novimi talenti, izdaja pa tudi ponatise albumov iz preteklosti. Za založbo stojijo veterani heavy metal scene, in sicer Michael Stützer, kitarist danske thrash metal zasedbe Artillery, Tom Noble, manager zasedbe Tygers Of Pan Tang in dolgoletni britanski glasbeni novinar, in Kim Vestergaard, heavy metal navdušenec in del ekipe Artillery.

Sicer pa vodja založbe Michael Stützer pravi: »Vse skupaj se je začelo leta 1974 s koncerti in ploščami, s Slade in Black Sabbath, nato Judas Priest, Iron Maiden, Metallico in Slayer in tako naprej. V vedno rastoči zbirki imam okrog 4000 CD-jev in 1000 gramofonskih plošč. Ponosen sem, da imam zdaj priložnost odkrivati glasbene skupine, ki imajo še
vedno prava metalska srca, jih podpirati in jim pomagati.«

Za svetovno distribucijo From The Vaults skrbi SPV/Napalm (fizične izdaje) in Believe (digitalne izdaje). Za marketing, promocijo in zaledno pisarno skrbi Target Group (Danska). MDD Records skrbi za promocijo in marketing na nemškem in avstrijskem trgu. Rojstvo založbe bo 2. in 3. julija pospremil dogodek v klubu High Voltage v Københavnu z nastopom zasedb Alien Force in Metal Cross, sicer pa From The Vaults s ponosom predstavlja vrhunske prve izvajalce v njihovem okrilju:

Alien Force (DK)
Anoxia (DK)
Artillery (DK)
Crom (DE)
Eruption (Slovenija)
Evil (DK)
Gauntlet Rule (SE)
Meridian (DK)
Metal Cross (DK)
Screaming Shadows (IT)
Serpent Lord (GR)
Tysondog (UK)

Avtorica: Tina Urek
28. 4. 2020

Po sedmih letih je zasedbo Tygers Of Pan Tang zapustil kitarist Micky Crystal. Razlog naj bi bila predvsem želja po novih glasbenih poteh.

Avtorica: Tina Urek
21. 4. 2020

Thundermother predstavljajo videospot za single Driving In Style s četrtega studijskega albuma Heat Wave, ki bo izšel 31. julija pri založbi AFM Records. Za snemanje, miks in mastering je bil tokrat zadolžen Søren Andersen (Pretty Maids, Artillery, Tygers Of Pan Tang).

1. 10. 2019

Britanska NWOBHM zasedba Tygers Of Pan Tang, v kateri poleg originalnega člana in kitarista Robba Weira trenutno sodelujejo še vokalist Jacopo Meille, kitarist Micky Crystal, basist Gav Gray (ex-Blitzkrieg, ex-The Almighty) in bobnar Craig Ellis, napoveduje novi studijski album z naslovom Ritual, ki bo izšel 22. novembra pri založbi Mighty Music. Skupina je posnela tudi videospot za skladbo White Lines, ki si ga lahko ogledate spodaj.

Tracklista albuma je sledeča:
Worlds Apart
Destiny
Rescue Me
Raise Some Hell
Spoils Of War
White Lines
Words Cut Like Knives
Damn You!
Love Will Find A Way
The Art Of Noise
Soil On

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna